Etapin ajankohtaiset

Syyskuun lopussa minulle tarjottiin Luontopolkua eteenpäin -työpajan sekä Nuorisokeskus Marttisten kautta mahdollisuutta lähteä Unkariin Erasmus+ -koulutukseen. Tartuin tähän tilaisuuteen täynnä intoa: hankin pikaisesti passin, tein hakemuksen englannin kielellä järjestäjäorganisaatiolle Unkariin ja jäin odottamaan lisätietoja. Melko pian tulikin tieto, että pääsen lähtemään tuohon seikkailuun, ja isoimpana yllätyksenä tuli se, että lähden seikkailuun ainoana Suomesta.

Seuraavat päivät menivät käytännön asioiden, kuten lentojen ja matkustamiseen liittyvien juttujen selvittelyssä. Kaikki oli minulle jo tuossa vaiheessa uutta ja ihmeellistä, sillä tämä reissu oli myös ensimmäinen ulkomaanmatkan. Reissuni läheni ja ilmassa oli paljon kysymyksiä ja jännitystä; ”miten pärjään?”, ”selviänkö?”, ”mitä jos?”. Näiden kysymysten lisäksi oli kuitenkin myös ehdottomasti positiivista jännitystä, intoa, odottamista, millaiseen seikkailuun pääsen, mitä tulen kokemaan, oppimaan ja näkemään.

Ennen koulutusta meille osallistujille ja kouluttajille luotiin oma WhatsApp-ryhmä. Siellä tutustuimme jo toisiimme, kerroimme itsestämme asioita kuten keitä olemme, mistä tulemme. 
Tuon ryhmän kautta varasin yhdessä muutaman henkilön kanssa majoituksen Budapestistä, jossa vietimme yhdessä aikaa ennen koulutuksen alkua. Pari päivää ennen reissun alkua aloitin pakkaamisen. Mitä kaikkea tarvitsen mukaan? Millainen sää Unkarissa on? Mitä kaikkea teemme, mitä ohjelmassamme on?  Oli uusi haaste pakata rinkkaa. Ehkä kymmenen rinkan purun ja uudelleen pakkaamisen jälkeen olin valmis. Enää piti vain malttaa odottaa lähtöaamuun.  


Kymmenen päiväisen koulutuksen sisältö ja suunnitelmat hahmoteltuna aikajanalle.

Reissun ensimmäinen aamu: matkustuspäivä. Lähdin aikaisin aamuyöllä kohti Helsingin lentokenttää. Lentokentälle saapumisen jälkeen kaikki meni helposti ja nopeasti, ja seuraavaksi alkoi lennon lähdön odottaminen. Jännitys tiivistyi entisestään, kun matka kohti Unkaria alkoi. Jo kaikki tämä oli niin hienoa ja ihmeellistä.

Laskeuduimme lentokentälle, kieli vaihtui suomen kielestä englantiin. Saatuani tavarani jäin odottamaan yhtä ryhmämme henkilöä, jonka kanssa olimme sopineet, että menemme yhdessä lentokentältä Budapestin keskustaan, missä majoituksemme sijaitsi. Hyvän tovin lentokentällä seikkailtuamme löysimme toisemme erilaisten kuvavihjeiden ja livesijainnin perusteella. Tässä kohtaa itselleni tuli valtava kiitollisuus ja into, sekä jännitys purkautui, kun tajusin, että olen oikeasti lähtenyt seikkailuun ja koulutukseen toiseen maahan.

Seikkailimme lentokentältä bussilla Budapestin ydinkeskustaan, ja pienen kävelymatkan päästä löysimmekin majoituspaikkamme kauniin kadun varrelta. Pidimme pienen levähdystauon ja kävelimme lähialueilla. Pian seuraamme liittyi kaksi henkilöä lisää. Yhdessä vietimme aikaa matkustuspäivän sekä seuraavan päivän ajan. Kävimme syömässä, katsomassa erilaisia nähtävyyksiä sekä tutustuimme toisiimme. Kaksi päivää meni todella nopeasti Budapestissä uuteen paikkaan tutustuen ja laskeutuen.

Kolmas päivä Unkarissa alkoi. Se tarkoitti myös koulutuksen alkamista. Matkustimme parin tunnin ajan Budapestistä Répáshutan kylään Koillis-Unkariin. Paikka, jossa koulutuksemme oli, on nimeltään Pénzpataki Vadászház – kaunis, ihana paikka maaseudun rauhassa.

Matka meni nopeasti käyden hyviä keskusteluja ja ihaillen ohi meneviä maisemia, vuoria ja syksyn väreissä olevia puita. Matkan aikana jännitys ja malttamattomuus odottaa perille pääsyä kasvoivat, koska tiesin, että pian koko meidän ryhmämme on oikeasti samassa paikassa ja pääsemme tutustumaan toisiimme sekä kokemaan, tekemään ja oppimaan yhdessä. Aika kului nopeasti ja pian olimmekin jo koko ryhmä koossa. Seuraavaksi oli vuorossa yhteinen illallinen, joka oli täynnä puheensorinaa, jännitystä, iloa, naurua ja hymyä. 


Tiina sai koulutuksen aikana paljon uusia ystäviä ympäri maailmaa.

Koitti seuraava aamu ja ensimmäinen kokonainen koulutuspäivä, joka alkoi yhteisellä aamiaisella. Heti aamusta kaikki olivat täynnä jännityksen tuottamaa intoa siitä, mitä kaikkea päivä pitää sisällään. Yhteinen ohjelma alkoi käymällä läpi koulutuksemme aikatauluja sekä sisältöä. Kävimme keskustelua muun muassa siitä, mitä on kokemuksellinen oppiminen ulkona, miten kokemukset vaikuttavat oppimiseen ja miten luonto vaikuttaa oppimiseemme? Meillä oli erilaisia ryhmähaasteita, joiden elementtinä oli pitkä kiipeilyköysi, jota kouluttajat pyörittivät hyppynarun tapaan. Saimme yhtenä isona ryhmänä tehtäväksemme päästä köyden toiselle puolelle, ja toteutimme tehtävää aina erilaisin säännöin. Päivän aikana kävimme myös läpi keskustelua ja reflektointia siitä, mitä me olemme yhdessä ryhmänä sekä yksilöinä oppineet ja miten luonto on meihin vaikuttanut.

Toisena päivänä hyppäsimme eräensiavun pariin. Ensin kävimme läpi teorian avulla sitä, miten kohdata loukkaantunut ihminen, mitä me teemme auttajina ja millaisia eri tilanteita voi tulla vastaan erityisesti retkeily- ja ulko-olosuhteissa. Näitä pääsimme sitten vielä harjoittelemaan pienryhmissä, joissa yksi otti loukkaantuneen henkilön roolin ja kaksi auttajien roolin. Tämä oli todella hyvää sekä tärkeää harjoittelua, koska harjoittelimme oikeasti luonnossa ja harjoittelimme erilaisia tilanteita, esimerkkeinä kiipeilyonnettomuus ja patikointionnettomuus.

Ensimmäisenä ja toisena päivänä meillä oli ilta-aikaan Intercultural night, jolloin vietimme aikaa yhdessä ja saimme kuulla jokaiselta henkilökohtaista tietoa esimerkiksi omasta kotimaasta, työstä, vapaaehtoistyöstä tai organisaatioista. Moni oli tuonut tarjolle myös kotimaansa herkkuja. Pääsinkin kertomaan ensimmäisenä Luontopolusta: mikä se on ja mitä me teemme sekä jakamaan omia kokemuksiani. Tuliaisiksi vein Luontopolun voimavarakortit kouluttajillemme käyttöön, ja sain myös näyttää Luontopolun 10-vuotissynttärivideon. Luontopolun lisäksi kerroin myös nuorisokeskuksistamme, sillä onhan itselläni myös jo niistä kokemusta ja oppia. Sain paljon kysymyksiä, intoa, mielenkiintoa sitä kohtaan, mitä meillä Suomessa on ja näistä syntyi hyviä keskusteluja.

Kolmas päivä piti sisällään alaköysitoimintaa (”low ropes”). Pääsimme oppimaan teoriassa ja harjoittelemaan käytännössä erilaisten slack line -ratojen tekemistä, miten hyödynnetään kiipeilyköysiä, miten slack line -liinoja laitetaan paikoilleen sekä muutaman erilaisen solmun tekemistä. Teimme pienryhmissä jokainen hiukan erilaisia ratoja ja pääsimme näkemään, millaisia muiden ryhmien ratoja sekä kokeilemaan niitä. Vielä illasta käänsimme hiukan katseita kohti seuraavia päiviä, sillä meillä oli alkamassa kolmen päivän patikointireissu.

Seuraavaksi starttasikin neljäs ja jännittävä päivä: oli starttaamassa parin vuorokauden patikointi Bukkin kansallispuistoon. Pakkasimme, lajittelimme ruoat, kävimme läpi yhteisiä tavaroita, ja keskustelimme siitä, millainen fiilis kaikilla oli tuosta alkavasta patikoinnista. Lisäjännitystä jokaiselle toi myös se, että aikataulumme muuttuivat moneen kertaan päivän aikana sääolosuhteiden vuoksi. Pitkin päivää oli kovia sateita, ukkosta ja myrskyä, jotka veivät meidän aloitustamme myöhemmäksi. Jo valmistelujen aikana pääsimme retkitunnelmaan, sillä sääolosuhteet muun muassa katkaisivat sähköt, ja pakkasimme sitten otsalamppujen valossa.

Vihdoin sää parani sen verran, että oli turvallista lähteä. Tuossa kohtaa olikin jo myöhäinen ilta, joten reissumme alkoikin yöllisellä seikkailulla. Täysikuun valossa taivalsimme kansallispuiston polkuja – puheensorina ja joidenkin laulelu pitivät hyvää fiilistämme yllä. Koko matkan suunnistimme kartan ja kompassin avulla, yhdessä navigoimalla. Jossain vaiheessa yötä olimme perillä ensimmäisessä kohteessa, söimme ja menimme nukkumaan.   

Tiina kertaamassa kartan lukemista ja kompassin käyttöä.

Viidentenä ja patikointireissun ensimmäisenä aamuna heräsimme ihanan lämpimään ja aurinkoiseen säähän. Yhdessä valmistimme aamupalaa, kävimme läpi päivän suunnitelmaa sekä laitoimme tavaroitamme valmiiksi. Omalla kohdallani päivän fiilistä laski migreeni, mutta osana ryhmää toisten kanssa oli parempi olo, sillä tiesin ettei yksin tarvitse pärjätä. Tähän päivään sisältyi myös erilaisia ryhmähaasteita, vihjeitä ja tehtäviä, joiden avulla löysimme aina seuraavan kohteen kartalta.

Pääsin yhdessä toisen ryhmäläiseni kanssa navigoimaan ensimmäisen osuuden matkasta ja kertaamaan kompassin käyttöä sekä tekemään yhdessä. Matkalla pidimme taukoja: oli lämmin päivä, joten piti muistaa syödä ja juoda, ja samalla kävimme keskustelua, miten jokainen jaksaa. Ryhmämme tuki, auttoi ja kannusti toisiaan.

Toisen patikointipäivän aikana ja erityisesti iltana jouduin paljon pohtimaan omia voimavarojani ja vointiani, sillä migreeni oli edelleen mukana. Päädyin jättämään toisen yön metsässä väliin ja palasin takaisin koulutuskohteeseemme. Päätöksen tekeminen oli vaikeaa ja ahdistavaa, mutta jälkeenpäin ajateltuna oli oikea ratkaisu kuunnella omaa terveyttä sekä myös miettiä päätöksiä turvallisuuden rajojen näkökulmasta.

Kuudes päivä ja koulutuksen puoliväli starttasi koulutuskohteestamme. Oli jälleen ihanan lämmin aamu. Söin aamupalaa ja lähdin yksin tekemään oman pienen seikkailun tien toiselta puolelta alkavaan kansallispuistoon. Tein termospulloon mukaan kuumaa kaakaota, kävelin, nautin auringosta ja reflektoin kuluneen viikon aikana tapahtuneita juttuja. Aamupäivän aikana ryhmä palasi myös retkeltä takaisin ja teimme yhdessä varustehuoltoa. Jokaisella oli aikaa myös lepoon ja omaan aikaan. Myöhemmin vielä kävimme koko ryhmänä läpi keskustelua ja reflektointia koko retkikunnan ajalta: millainen kokemus oli, mitä tapahtui näiden kolmen päivän aikana, mitä opin, mikä oli vaikeaa ja mistä olen ylpeä?

Seitsemäs ja jännittävä päivä, sillä koko päivän oli tiedossa yläköysitoimintaa. Metsään oli rakennettu puiden väliin tikapuut, jotka ulottuivat kymmenen metrin korkeuteen, tietenkin turvavarusteita käyttäen.  Tämä olikin parihaaste. Teimme siis kiipeilyn parin kanssa, sillä tikapuiden askelmat oli rakennettu niin, että niihin ei itse helposti päässyt, vaan tarvitsimme siihen toisen apua. Melkoisen jännittävää ja aivan uudenlainen juttu. Meidän ryhmämme oli aivan huippu, kannustimme ja tsemppasimme toisiamme koko ajan, kommunikoimme oman parin kanssa tehtävän aikana sekä kuuntelimme apuja ja neuvoja toisilta. Vielä tätäkin kirjoittaessa nousee hymy ajatellessani tuota päivää.  

Tiina parinsa kanssa tikapuuhaasteen parissa.

Koitti kahdeksas ja yhdeksäs päivä, jotka pitivät sisällään pienryhmissä suunniteltuja ja ohjattavia työpajoja. Saimme siis tehtäväksemme pienissä ryhmissä suunnitella työpajan, joka piti sisällään koulutuksen aikana oppimaamme, ja nämä työpajat ohjasimme sitten toisille ryhmille. Työpaja, jonka ryhmäni suunnitteli, oli alaköysitoimintaan sekä toisiin luottamista. Suunnittelimme ja rakensimme siis metsään yhden alaköysiradan, jossa toiset ryhmät suorittivat erilaisia tehtäviä, muun muassa silmät suljettuna slack linen päällä, samalla luottaen ympärillä oleviin ihmisiin, jotka toimivat apuna. Jokaisen pienryhmän työpaja oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen, opimme asioita yksilöinä sekä ryhmänä itsestämme ja toisistamme.

Kymmenes ja myös samalla jo viimeinen päivä alkoi yhdessä aamupalalla jo hiukan surullisin fiiliksin siitä, että pian koulutus päättyisi. Viimeinen yhteinen päivä piti sisällään reflektointia koko ryhmänä sekä pareittain siitä, mitä koulutuksessa on ollut, mitä olen oppinut itsestä, toisista ja menetelmistä, mitä vien mukanani kotiin ja tulevaisuuteen sekä miten hyödynnän oppimaani?  
Kävimme myös kaikista ryhmäläisistä ”palautekierroksen”, jossa kerroimme toisille esimerkiksi mitä opimme heistä ja millaisia he mielestämme ovat sekä annoimme tukea ja kannustusta ja kerroimme positiivisia asioita. Päivän päätteeksi meille jaettiin todistukset koulutuksesta, ja söimme yhdessä viimeisen illan illallista, samalla jo jouduttiin heipatkin sanomaan. Tuo ilta oli täynnä iloa, haikeutta ja hymyä.

Seuraavana aamuna söimme vielä aamupalan, sanoimme heippoja ja lähdimme kohti Budapestiä pienissä ryhmissä, vähän eri aikoihin. Budapestiin tie vei takaisin bussilla sekä junalla. Minulla oli tiedossa vielä yksi yö Budapestissä ennen kotimatkan alkua takaisin Suomeen. Muutama muukin ryhmästä oli vielä tuon saman ajan Budapestissä, ja heidän kanssaan vietimme vielä yhdessä aikaa. Haikein mielin piti sanoa viimeisetkin heipat, mutta ei onneksi lopullisesti hyvästejä.  

Ylpeitä ja onnellisia Erasmus+ -koulutukseen osallistuneita, Tiina kuvassa oikealla.

Koitti lauantaiaamu ja matka kohti kotia alkoi. Budapestin lentokentällä ollessa ja Suomeen matkustaessa oli aikaa miettiä, mitä kaikkea sitä olikaan melkein kahden viikon aikana tapahtunut. Todella paljon hienoja, uusia, opettavaisia asioita. Kokemusten repussa on nyt paljon oppia muun muassa ulkona oppimisen menetelmistä, oman itsensä kuuntelemisesta ja avun pyytämisestä. Äärettömän kiitollinen ja onnellinen olo.

Koulutuksen aikana käytimme paljon aikaa oppimisen lisäksi oppimamme reflektointiin, kun yhdessä jokaisena iltana keskustelimme päivän teemoista ja esitimme kysymyksiä sekä pohdintoja siitä, miten hyödyntää menetelmiä tulevaisuudessa. Reflektointi oli iso ja tärkeä osa koko koulutusta, mikä oli hienoa. Ennen koulutusta jännitti äärettömän paljon lähtä yksin ulkomaille ensimmäiseen Erasmus+ -koulutukseen, englannin kielen puhuminen sekä miljoona uutta asiaa. Mutta tässä vaiheessa, kun mietin, on olo niin onnellinen ja ylpeä itsestäni, kun päätin ottaa haasteen vastaan.

Arvokas kokemus, ja uudelleen lähden ehdottomasti, milloin vain! Nyt on uusia ystäviä ympäri maailman, joiden kanssa on yhteydenpito jatkunut aktiivisesti edelleen. Kiitokset Luontopolkua Eteenpäin Työpaja sekä Nuorisokeskus Marttinen tästä mahdollisuudesta! Ja kiitos jokaiselle koulutuksessa mukana olleelle, järjestäjä organisaatiolle Élményakadémialle, teitte tästä kokemuksesta unohtumattoman! 

Tiina
Luontopolun vertaisohjaaja 

15 touko 2024
Tule tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä työttömyyden vähentämiseksi! Tampereen seudun...
15 touko 2024
Sää suosi viime viikonloppuna, kun Etappi ry piti pyörähuutokaupan osana Tampereen pyöräilyviikon...
24 huhtikuu 2024
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
16 huhtikuu 2024
PMK-talon kellarissa sijaitsevan Etapin puupajan pöly ja äänet ovat vaihtuneet oleskelutilan...
12 huhtikuu 2024
Keväällä luonto alkaa heräillä ja alkaa kasvun sekä uudistumisen aika. Puut heräilevät talven...
10 huhtikuu 2024
Etapilla on alkanut uusi luontotoimintahanke Luppo. Luppo - projektit ovat työelämän ulkopuolella...
22 maaliskuu 2024
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
19 maaliskuu 2024
Kirsi Unkila on Etapin tiloissa toimiva lyhytterapeutti. Kirsi on tamperelaistunut turkulainen....
14 maaliskuu 2024
Kevään korvilla, kun aurinko valaisee asunnon sisätilat, erottuvat pölyt ja kasaantuneet tavarat,...
5 maaliskuu 2024
Rastin voimavarapiste tarjoaa työttömille tukea ja ohjausta hyvinvointiin sekä arjessa...
29 helmikuu 2024
1. Rakenna myönteistä ilmapiiriä Työhyvinvointi on tunnetusti tärkeä juttu, joka vaikuttaa myös...
27 helmikuu 2024
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
19 helmikuu 2024
Laskiaistiistaina Etapin porukat suuntasivat Näsijärvelle ulkoilemaan. Mukana oli työvalmentajien...
8 helmikuu 2024
Etappi hakee projektipäällikköä keväällä alkavaan VAU! Vauhtia uralle - työllisyyden esteiden...
5 helmikuu 2024
“Työkokeiluun lähteminen Etapille toi harjaantumista ja antoi mainiota kokemusta...
19 joulukuu 2023
Syyskuun lopussa minulle tarjottiin Luontopolkua eteenpäin -työpajan sekä Nuorisokeskus Marttisten...
13 joulukuu 2023
Etapin Retkikunta Kuukkelin (RKK) kurssille osallistuneiden nuorten kokemukset kurssista ovat...
11 joulukuu 2023
Etappi edustaa pirkanmaalaisia välityömarkkinajärjestöjä Pirkanmaan hyvinvointialueen uudessa...
8 joulukuu 2023
Ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa on monelle varmasti jännittävä kokemus. Jännittäminen on...
27 marraskuu 2023
Työvalmennusjaksolla voi olla monenlaisia vaikutuksia valmentautujan elämään. Parhaimmillaan...
9 marraskuu 2023
Oletko kiinnostunut luonnosta ja vaeltamisesta? Pohditko elämäntilannettasi ja tulevaisuuden...
31 lokakuu 2023
Etapin strategiassa vuosille 2022–2025 on asetettu tavoitteeksi tuottaa laadukkaita työllistymisen...
31 lokakuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
24 lokakuu 2023
Palkkatoiveen esittäminen jakaa mielipiteitä ja aiheuttaa usein myös stressiä työnhakijalle. Moni...
17 lokakuu 2023
Tampereella ja Pirkanmaalla toimivat kolmannen sektorin välityömarkkinatoimijat tiivistävät...
12 lokakuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
2 lokakuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
21 syyskuu 2023
Toiminnanjohtajan työ järjestössä on jatkuvaa tuulen haistelua ja silmien auki pitämistä,...
19 syyskuu 2023
"Mikä on suurin heikkoutesi?". Siinä varmaan jokaisen työhaastattelun inhokkikysymys, johon on sen...
7 syyskuu 2023
Moni työnhakija lähtee työhaastatteluun sillä asenteella, että nyt on se hetki, kun täytyy tehdä...
4 syyskuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
23 elokuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
22 elokuu 2023
Työhaastattelu on tilanne, jonka aikana työnhakijan pitää osoittaa työnantajalle olevansa sopivin...
9 elokuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
8 elokuu 2023
Hyvän ansioluettelon, eli CV:n tekeminen voi tuntua työläältä, mutta siihen kannattaa panostaa,...
1 elokuu 2023
Etapin Luontopolku juhlistaa tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan, minkä kunniaksi julkaisemme...
28 heinäkuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
25 heinäkuu 2023
Työpaikkaa etsiessä työhakemuksia voi joutua kirjoittamaan kymmeniä, ja toisinaan se on hyvin...
21 heinäkuu 2023
Etapin Luontopolku juhlistaa tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan, minkä kunniaksi julkaisemme...
19 heinäkuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
6 heinäkuu 2023
Kiertotaloustietämys ja -osaaminen ovat valttikortteja työmarkkinoilla. Elämme paraikaa...
5 heinäkuu 2023
Esittelemme Etapin työntekijöitä Etapin sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuilla Etappi...
29 kesäkuu 2023
Etapin Luontopolku juhlistaa tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan, minkä kunniaksi julkaisemme...
16 kesäkuu 2023
Miltä kuulostaisi työkokeilu ruskavaelluksella? Ainutlaatuinen ammatilliseen kehittymiseen...
8 kesäkuu 2023
Keväällä ja alkukesästä polkupyörien huoltoon voi olla paljon ruuhkaa. Pyörän huoltaminen ei ole...
16 touko 2023
Etapin keräys Tänä vuonna voit auttaa koulutuksen ja työn ulkopuolelle pudonneita nuoria. Monella...
15 touko 2023
Jäin työttömäksi tämän vuoden alussa. Yritin löytää töitä muutaman kuukauden ajan, mutta pääsin...
5 huhtikuu 2023
Viime keskiviikkona lähdin mukaan tutustumaan Etapin Luontopolun retkiryhmä Pettulettujen...
24 maaliskuu 2023
Etapin Luontopolku juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan ja järjestää sen kunniaksi kaikille...
22 maaliskuu 2023
Eduskuntavaalien keskustelu näyttää tiivistyvän neljän teeman ympärille: talouden sopeuttaminen,...
14 maaliskuu 2023
95 prosenttia Etapin työpajojen valmentautujista koki sosiaalista vahvistumista työpajajakson...
7 helmikuu 2023
Tervetuloa tutustumaan Luontopolun ja retkiryhmä Pettulettujen toimintaan matalan kynnyksen...
3 tammikuu 2023
Voimavarapainotteinen Oman elämän löytöretkeilijä -kurssi 7.2.-8.3.2023 Kurssilla matkataan...
15 joulukuu 2022
Joulun ja vuodenvaihteen aikana Etapin palvelut ovat osittain suljettuna seuraavan aikataulun...
30 marraskuu 2022
Etapin jo ennestään edulliset, kunnostetut kierrätyspyörät puoleen hintaan perjantaina 9.12.2022...
30 marraskuu 2022
Seuraavaan retkikuntaan voi nyt hakea 6.1.2023 asti! Tästä työkokeilu-paikasta kantsii vinkata...
28 marraskuu 2022
Omakoti- tai rivitaloasuja, jos tarvitset apua lumitöiden teossa, ole yhteydessä Etapin...
5 lokakuu 2022
Etapin Polkupyöräpaja on suljettu 10.10.22 inventaarion vuoksi. Muuten paja on avoinna...
27 kesäkuu 2022
Kesälomakausi tuo muutoksia Etapin palveluiden aukioloaikoihin. Tässä niputettuna eri palveluiden...
16 kesäkuu 2022
”Vesi kätkee sisälleen merkittävän voiman. Se mahdollistaa elämää ympärillään. Vesi löytää aina...
30 touko 2022
Etapin Voimavarapiste Rasti järjestää Voi hyvin -viikolla perjantaina 3.6. klo 13-15 rauhallisen...
25 huhtikuu 2022
Nyt on hyvä hetki varata saunateltta tai saunajurtta kesän lempeisiin löylyihin. Tarjoamme myös...
12 huhtikuu 2022
Etapissa on avoimet ovet perjantaina 29.4.2022 klo 12-15. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihimme...
17 maaliskuu 2022
Vaikka Autopaja lopetti toimintansa, Etapin palvelutiimi vaihtaa edelleen renkaita osoitteessa...
17 helmikuu 2022
Pohditko elämäntilannettasi ja tulevaisuuden suuntaa? Voisiko se liittyä luontoon? Haluaisitko...
16 helmikuu 2022
Etappi on muuttanut uusiin toimitiloihin. Jatkossa Etapin palvelut löytyvät Erkkilän sillan...
15 helmikuu 2022
Tampereen seudun Työttömät ry rekisteröitiin 24.4.1992. Matkan varrella nimi on vaihtunut...
14 helmikuu 2022
Työttömien Keskusjärjestön hallitus jyrähtää, että nyt on viimein aika laittaa työttömien...
Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry
Asiakaspalvelu ma–pe 9–14
041 470 9817
aspa@etappi.info
Pyöräpaja, Puupaja (kellarikerros)
muut palvelut (3. kerros)
Erkkilänkatu 11 B
33100 Tampere
Avoinna ma–pe 9–14
Leirivälineiden vuokraus
kuljetus@etappi.info
050 471 1095
Sarvijaakonkatu 28
33540 Tampere
Avoinna ma–pe 9–13.30

Seuraa meitä somessa

Tampere Finland